Nieuws

Campagne gehoorschade bij kinderen voorkomen

Uit onderzoek in opdracht van VeiligheidNL blijkt dat een kwart van de ouders geen idee heeft hoe hard thuis het volume op de koptelefoon of oortjes van hun kinderen staat bij het luisteren naar muziek, gamen of kijken van YouTube filmpjes. Dit terwijl 1 op de 7 kinderen in de leeftijd van 9-11 jaar al gehoorschade heeft en er een relatie is met muziek luisteren*. Te lang en op hoog volume luisteren met een koptelefoon of oortjes kan op termijn gehoorschade opleveren.

Media Ukkie Dagen: Van speen tot game

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content?

Terugkoppeling over 'hinder bij verhuizing opvanglocatie' van GGD/GHOR

Tweemaal per jaar vindt het KNGO-Panelgesprek plaats. Hier komen GOB-houders samen om actualiteiten in de gastouderopvang te bespreken. Ze worden ingelicht, delen hun mening/visie. Ook knelpunten worden gedeeld. Daar waar er gemeenschappelijke knelpunten zijn wordt besproken wat er nodig is om deze knelpunten op te lossen of aan te reiken aan externe partijen die dat zouden kunnen. 

Pagina's