De Open Huizenvierdaagse: voor alle gastouders!

Datum: 10-02-2023

De Open Huizenvierdaagse: voor alle gastouders!

KNGO is voornemens om in 2023 een Open Huizenvierdaagse te organiseren. De Open Huizenvierdaagse is bedoeld voor ALLE gastouders in Nederland. Of je nu wel of geen lid bent van KNGO.

De doelen zijn:
-> samenwerking en kennismaking met collega’s stimuleren.
-> het professionele gevoel van gastouders vergroten.
-> het community-gevoel van de sector versterken.
-> lokale en landelijke zichtbaarheid vergroten.
-> meer bekendheid geven aan het vak en het belangrijke werk dat gastouders doen.
-> een netwerk opbouwen met sociale partners (denk van gemeenten, basisschool, CJG en andere zorgprofessionals).

We hebben veel positieve reacties ontvangen, maar ook reacties van gastouders met twijfels.
Om die reden hebben we besloten om het geplande online werkgroepoverleg van 15 februari 2023 uitsluitend toegankelijk te maken voor gastouders in Nederland (wel of geen lid van KNGO). Dit doen we om hun ideeën en eventuele twijfels te horen en de intenties van de Open Huizenvierdaagse toe te lichten.

Dus vind jij als professionele gastouder bovenstaande doelen ook belangrijk? Registreer je dan om op 15 februari online dit overleg bij te wonen.

Link > Open Huizenvierdaagse overleg 15 februari.

Samen staan we sterk!
…maar we kunnen het niet alleen… 

Wat andere gastouders zeggen..

Soms is het best lastig om als gastouder steeds maar alleen te werken. Ik ben wel eens onzeker over bepaalde zaken die ik dan niet met een collega kan bespreken. Dan twijfel ik wel eens en denk ik er soms aan om te stoppen, terwijl ik het werk met de kinderen en ouders erg heel leuk vindt. Ik zou het leuk vinden om collega’s in de buurt te hebben waar ik soms mee kan afspreken en kan sparren. Daarom snap ik dat KNGO gastouders met elkaar in contact wil brengen.

Gastouder Jolanda de Vaan 

Ik vind het belangrijk om mee te werken aan de open huizen vierdaagse om onze naam als gastouder de goede betekenis te geven. Kunnen laten zien wat wij als gastouder aan het doen zijn en te bieden hebben. Dat wij een volwaardig beroep zijn waar veel vraag naar is en dat wij in deze vier dagen kunnen laten zien wat wij in onze mars hebben en hoe belangrijk we zijn voor ouders en kinderen. Met de Open Huizen vierdaagse stellen we alles open om ons te laten zien in de regio en landelijk.

We werken ons uit de naad, doen heel belang werk. Dat mag iedereen zien.

Gastouder Miranda van Rooijen 

Ben jij ook bij het overleg? Meld je direct aan via de volgende link: Open Huizenvierdaagse overleg 15 februari.