Introductie thema: Emoties en gedrag

Datum: 31-03-2023

In 2023 gaat KNGO thematisch aan de slag. Ieder kwartaal staat een hoofdthema centraal waar weer tal van subthema’s onder vallen. De maanden april, mei en juni staan in teken van het thema ‘Emoties en gedrag’. Via verschillende kanalen worden geregeld inspirerende leerberichten gedeeld, praktijkcasussen en tips om geprikkeld te worden meer te willen weten, leren, lezen en zo kennis en vaardigheden te vergroten. Alles wordt voor jou als professional verzameld op één plek. 

“Opvoeden is ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag”

…is een inmiddels veelgelezen spreuk in de KinderEmotiecoach leerroute van KinderWijs TV en daar luiden we het thema Emoties en gedrag graag mee in.

Als kindprofessional ben je dagelijks bezig met het gedrag van kinderen. Hierin spelen emoties van kinderen, maar ook emoties van je zelf en anderen om je heen een belangrijke rol. In je kinderjaren heb je zelf de basis meegekregen voor de manier hoe jij omgaat met je emoties. In je jonge jaren is het fundament daarvoor gelegd. Volwassenen om je heen en gebeurtenissen hebben daar veel invloed op gehad. Dat kan positieve of misschien ook wel negatieve invloed zijn geweest.

En nu ben jij als kindprofessional 1 van die volwassenen die invloed heeft op hoe kinderen hun fundament leggen hoe om te gaan met hun emoties, voor nu en voor later. Kennis hebben van de verschillende soorten emoties, hoe emoties in het brein werken en hoe je kinderen op een ondersteunende manier kunt helpen om te gaan met emoties is dus een belangrijk onderdeel van jouw vak als kindprofessional.

De maanden april, mei en juni staan in het teken van het thema van Emotie en gedrag. We delen via social media leerberichten, stellingen en in deze nieuwsbrief tref je een praktijkopdracht en een eerste leerbericht.

Als lid van KNGO vind je in de Online Kennisbank extra premium materiaal om individueel en in je opvang mee aan de slag te gaan. 

Ieder kwartaal is er een nieuw thema beschikbaar:
Q1: Leren door spelen
Q2: Emotie en gedrag
Q3: Kwaliteitsgericht werken in de kinderopvang
Q4: Veiligheid en gezondheid

Tip: schrijf je in op de nieuwsbrief op onze website en volg ons op Facebook!

> Naar het themamateriaal.