Nieuwe mbo KIKI: praktijkgerichte gastouderopleiding

Datum: 07-11-2023

Nieuwe mbo KIKI biedt een praktijkgerichte gastouderopleiding

Nederland is een mbo-instelling rijker en dat is goed nieuws voor de kinderopvangbranche. Mbo KIKI richt zich namelijk specifiek op aanstaande professionals in deze sector. Zij kunnen er onder andere terecht voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn gericht op gastouders, pedagogisch medewerker niveau 3 en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4.

Alle opleidingen in deeltijd

KIKI biedt iedere opleiding in deeltijd aan. Hester Baars: “We willen het beroep aantrekkelijk maken voor mensen die nu in een andere sector werken, geen financiële middelen hebben voor scholing of meer ondersteuning nodig hebben. Om een overstap voor hen zo laagdrempelig mogelijk te maken, werken we samen met tal van organisaties in de gastouder- en kinderopvang. Zij zijn bereid om studenten in opleiding vanaf dag één een betaalde werkplek te bieden of zelfs de opleiding te betalen. Hoe mooi is dat.”

Alleen maar praktijk

Mbo KIKI is een echte praktijkopleider: alle lessen hebben een directe koppeling met de praktijk en worden verzorgd door docenten die zelf ‘met hun voeten in de klei hebben gestaan’, aldus Hester Baars. “Ook zijn we de enige mbo met zelfontwikkelde basis- en keuzedelen en examens. Een voorbeeld hiervan is onze gastouderopleiding. Ons belangrijkste doel is om mensen volledig voor te bereiden op de praktijk. Hierop hebben we onze lessen volledig afgestemd. Zelfs onze examens bestaan alleen uit praktijkexamens.”

Meer informatie over de opleidingen van KIKI is te vinden op mbokiki.nl.

Op 15 november zijn de opleidingen van mbo KIKI nog voor het laatst open voor inschrijving met STAP budget.
Wil je meer lezen over kwaliteitsverbetering in de gastouderopvang? Lees meer op onze pagina: kwaliteitsverbetering gastouderopvang.