STAP-budget subsidie op binnen 3 uur

Datum: 05-07-2022

Jaarlijks kan een burger met een relatie tot de arbeidsmarkt (dus ook ZZP-ers) een budget van maximaal € 1.000,- aanvragen voor een beroepsgerichte (bij)scholing. Op 1 juli was er de mogelijkheid om STAP-budget subsidie aan te vragen. Veel professionals in de gastouderopvang maken gebruik van deze mogelijkheid tot bijscholing.
In de vorige ronde op 1 mei was er 2,5 dag de mogelijkheid om subsidie aan te vragen, maar deze ronde van 1 juli was de subsidie al binnen 3 uur op.
Om 10:00 uur opende het portaal en om 12:30 uur was de subsidie op, ondanks dat er nog cursisten in de wachtrij zaten.
Ook horen we dat enkele cursisten een afwijzing hebben gehad, maar ook een toekenning. Bij navraag bleek dat er een storing was bij UWV die dubbele aanvragen maakte. Die dubbele aanvragen moesten “afgewezen’ worden, naast de toegewezen aanvraag. Heb jij dus een afwijzing ontvangen, dan kan het zijn dat de toekenning alsnog volgt. Je kunt telefonisch informeren naar de stand van zaken voor jou bij de UWV STAP klantenservice 088-8982202.

Hoe nu verder?
-> Je hebt een STAP-budget subsidie aanvraag gedaan bij UWV:
UWV verwerkt momenteel alle STAP-aanvragen. Een gedeelte van de aanvragen gaat in de “steekproef” en zal pas in de loop van de maand een definitieve toekenning krijgen. Het zegt dus niets als jij nog geen bericht hebt ontvangen en je collega wel. Wil je weten hoe het zit, bel even met het UWV.
Je krijgt in de loop van de maand juli bericht van de door jou gekozen opleider over de start van jouw opleiding.

-> Je hebt geen STAP-budget subsidie aanvraag gedaan of toegekend gekregen:
Geen nood, op 1 september 2022 om 10:00 uur kun je opnieuw STAP-budget subsidie aanvragen. We verwachten weer dat het budget snel op zal zijn, dus ga tijdig in de wachtrij staan.
Let op: vraag een nieuw STAP-aanmeldformulier aan op de website van de door jou gekozen opleider, zodat je ingangsdatum voldoet aan de subsidie-eisen voor 1 september.
Direct een nieuw STAP-aanmeldformulier aanvragen (voor cursisten van KinderWijs TV)

 

Leuke weetjes:
-> wist je dat het beroep gastouder in de eerste ronde het meest voorkomende beroep was van alle subsidie aanvragers?
-> wist je dat de opleider KinderEmotiecoach van KinderWijs TV in de top 5 van meest aangevraagde opleidingen stond (Volkskrant)