Boekentip: e-book Buitenspelen

Datum: 15-03-2023

Het is tijd om buiten te spelen

Buitenspelen is belangrijk voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. Nog steeds komt het voor dat kinderen niet vaak genoeg buiten zijn, maar daar kan jij verandering in brengen.

Als kindprofessional kan jij buitenspelen hoog op de agenda zetten en het e-book Buitenspelen helpt hierbij. Je krijgt kennis, tips en praktijkvoorbeelden om buitenspelen in jouw opvang te stimuleren. Daarnaast krijg je feiten en cijfers, leer je alles over de hardware (fysieke speelplekken, outdoor fitness, groen), de software (interventies, beweegprogramma’s, activiteiten) en de orgware (professionals, ouders, maatschappelijke partners, onderwijs, kinderopvang, gemeente) van buitenspelen.

Ben je benieuwd naar het e-book? Klik dan op de volgende link > Naar het e-book Buitenspelen. 

e-book buitenspelen

Kenniscentrum sport en bewegen

In 2023 gaat KNGO thematisch aan de slag. Ieder kwartaal staat een hoofdthema centraal waar weer tal van subthema’s onder vallen. De maanden januari, februari en maart staan in teken van het thema ‘Leren door spelen’. Via verschillende kanalen worden geregeld inspirerende leerberichten gedeeld, praktijkcasussen en tips om geprikkeld te worden meer te willen weten, leren, lezen en zo kennis en vaardigheden te vergroten. Alles wordt voor jou als professional verzameld op één plek.

Pijl themamateriaal

> Naar het themamateriaal.