StaPP magazine editie 2 komt eraan!

Datum: 04-06-2024

Het is eindelijk zover! StaPP magazine is binnen. Dit betekent dat je het nieuwste vakblad voor gastouderopvang binnenkort kunt verwachten op je deurmat!

Wat je leest in de 2e editie van StaPP magazine

In de nieuwste editie van Stapp magazine vind je een schat aan informatie die je niet mag missen. We duiken in de belangrijke pijlers van het nieuwe wetsvoorstel voor de gastouderopvang en lees het interview met minister Van Gennip over de kwaliteitsverbetering in de gastouderopvang.

We lichten de KNGO challenge toe ter voorbereiding op de invoering van de kwaliteitsverbetering per 2025 en geven je ook stap-voor-stap tips voor het maken van een werkplan als gastouder.

Daarnaast delen we ons bezoek aan het Baby and Child Research Center, ontdek je de leerzame modules van SummerSchool en nog veel meer!

Mis deze waardevolle informatie, tips en tricks niet! Bereid je optimaal voor op de toekomst van de gastouderopvang.

Ga de samenwerking aan met je gastouder(bureau)

Met de aankomende kwaliteitsverbetering gastouderopvang is er een duidelijke nieuwe behoefte vanuit zowel de gastouderbureaus als de gastouders merkbaar. Gastouders moeten vanaf 2025 aan kunnen tonen dat ze per kalenderjaar minimaal 7 uren permanente educatie hebben gevolgd en 3 uur coaching hebben ontvangen.

Gastouderbureaus hebben een taak om de gastouder hierin te faciliteren, te monitoren en te coachen. De permanente educatie die geboden wordt moet aansluiten op de ontwikkeldoelen die gastouder en gastouderbureau samen vaststellen. De coaching moet aansluiten bij de pedagogische doelen die het gastouderbureau in het pedagogisch beleidsplan heeft beschreven.

Wees je bewust van de kwaliteitsverbetering in de gastouderopvang. Lees meer belangrijke informatie in de nieuwe editie van jouw blad voor gastouderopvang StaPP magazine.

Heb je hier vragen over? Neem contact met ons op via inschrijving@kngo.nl.

Wat lees je nog meer in deze editie?

Een werkplan, hoe zit dat precies?

Als gastouder dien je een werkplan te schrijven, maar hoe pak je dat precies aan? Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor het bieden van verantwoorde kinderopvang en in het werkplan beschrijf je hoe je dit in de praktijk uitvoert, met inachtneming van de pedagogische basisdoelen. Het is belangrijk dat je werkplan goed is afgestemd op de opvanglocatie en de speelomgeving.

In de nieuwe editie van StaPP magazine delen we richtlijnen om je op weg te helpen met het opstellen van je werkplan.

Baby and Child Research Center

Hoe reageren baby’s op licht en geluid? Hoe zit het precies met interacties? KNGO bezocht het Baby and Child Research Center ter ere van hun 25-jarig bestaan. Tijdens een rondleiding kregen we inzicht in de belangrijke onderzoeken die zij doen.

We delen waardevolle tips en informatie hierover in de nieuwe editie van jouw vakblad voor gastouderopvang, StaPP magazine.

Hey gastouder, ben jij goed verzekerd?

Veel gastouders stellen het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vaak uit of doen het helemaal niet. Gastouderverzekeren.nl biedt de GastouderZelfverzekerd-polis. Scan de kortingscode in jouw StaPP magazine!

 

Ontvang je StaPP magazine nog niet? Word lid van KNGO, profiteer direct van de vele voordelen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

>> WORD LID VAN KNGO <<

 

Heb je StaPP magazine niet ontvangen? Geef dit dan hier door.

StaPP magazine juni 2024 StaPP magazine juni 2024