Gastouderopleiding met STAP-budget subsidie

Datum: 31-03-2022

Rivor Diplomaroute heeft het mogelijk gemaakt om de (verkorte) gastouderopleiding, de “diplomaroute Helpende Zorg en Welzijn gastouder” aan te vragen met STAP-budget subsidie.

De STAP-regeling is 1 januari 2022 in gegaan.  Jaarlijks kan een burger met een relatie tot de arbeidsmarkt (dus ook ZZP-ers) een budget van maximaal € 1.000,- aanvragen voor een beroepsgerichte (bij) scholing.

Er is jaarlijks € 200 miljoen beschikbaar verdeeld over 6 aanvraagtijdvakken van 2 maanden, goed voor ca. 200/300.000 aanvragen.
De aanvraagtijdvakken voor 2022 zijn: 1 maart – 2 mei – 1 juli – 1 september – 1 december. Het subsidieportaal opent om 10:00 uur.
De ervaring leert dat de subsidie binnen 1 dag op is en dat het kan voorkomen dat je in de wachtrij moet om je subsidie aan te kunnen vragen.

Hoe ga je te werk?
1. Vraag bij Rivor Diplomaroute een STAP-aanmeldingsbewijs aan. Deze heb je nodig om STAP-subsidie aan te vragen.
2. Bestel je lesmateriaal Pedagogische Component voor professionele opvoeders bij KinderWijs TV. Je kunt direct starten met leren als je wilt.
3. Vraag STAP-subsidie aan op de aangegeven dagen. (meer informatie over STAP-subsidie)
4. Rivor Diplomaroute geeft je toegang tot de Diplomaroute en stuurt een aparte factuur voor de kosten boven € 1.000,-)

Houd er rekening mee dat de overheid vanuit STAP heeft aangegeven dat je niet binnen 1 maand na aanvraag mag beginnen met je opleiding.
Vraag je op 2 mei subsidie aan, dan kan het zijn dat je pas na 2 juni toegang krijgt tot de diplomaroute.

Wil je direct beginnen met de gastouderopleiding zonder STAP-subsidie?
Kijk dan op de website van KinderWijs TV en meld je aan.