Denk ook mee over de toekomst van gastouderopvang!

Datum: 14-08-2023

Meld je aan voor digitale sessies georganiseerd door beleidsmedewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In mei van dit jaar kondigde minister Van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, belangrijke verbetermaatregelen aan voor onze sector. De focus ligt op het verhogen van de kwaliteit en het verminderen van kwaliteitsverschillen tussen gastouders en gastouderbureaus.

KNGO wil jullie uitnodigen om deel te nemen aan interactieve digitale sessies, georganiseerd door beleidsmedewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Jullie stem, ervaringen en meningen zijn van onschatbare waarde voor het verfijnen en implementeren van deze maatregelen.

Wanneer vinden de sessies plaats?

Voor gastouderbureaus: Dinsdag 29 augustus van 11.00–12.30 uur
Voor gastouders: Woensdag 30 augustus van 11.00–12.30 uur

Tijdens deze sessies zullen beleidsmedewerkers de voorgestelde maatregelen bespreken en jullie verwachtingen en inzichten peilen. Samen kijk je naar de praktische impact van deze maatregelen op je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast wordt het vervolgtraject toegelicht.

Waarom is jouw inbreng belangrijk?

Jouw kennis en ervaring is cruciaal bij het ontwikkelen van effectieve maatregelen en het succesvol implementeren ervan. Jouw inbreng vormt een essentiële schakel in het proces van het vormgeven van de toekomst van de gastouderopvang.

Hoe meld je je aan?

Meld je aan door een e-mail te sturen naar gastouderopvang@minszw.nl. Wees er snel bij, want per sessie is er plaats voor slechts 20 personen. Aanmelden kan tot en met 25 augustus.

Wat staat er te wachten?

Voorafgaand aan de sessie ontvangen je meer informatie over de inhoud van de bijeenkomst en het digitale platform waarop deze zal plaatsvinden.

Lees meer in StaPP magazine

We raden je aan om ook een kijkje te nemen in eerdere artikelen in jouw vakblad voor gastouderopvang StaPP magazine, waar de beleidsmakers van SZW ons op de hoogte houden van de voortgang van dit project. In het volgende magazine zal er weer een update volgen, zodat je altijd goed geïnformeerd blijft over de ontwikkelingen in onze sector. De kennis en inzichten die je hieruit haalt, kunnen waardevolle input vormen voor de aankomende sessies en de verdere vormgeving van het beleid.