Webinar: Week tegen Kindermishandeling 2023

Datum: 20-10-2023

Schrijf je nu in voor het Webinar van KNGO en Augeo speciaal tijdens de Week tegen Kindermishandeling.

Titel: Help! Een signaal van kindermishandeling

Fabels en feiten over werken met de meldcode.

In de Week tegen Kindermishandeling organiseren KNGO en Augeo Foundation een gratis webinar voor gastouders. Aan de hand van een herkenbare casus gaan we in op dilemma’s en pijnpunten waar gastouders tegenaan kunnen lopen als ze het idee hebben dat het bij een kind thuis niet goed gaat. We maken hierbij een verdiepingsslag op hoe je omgaat met signalen van kindermishandeling, een belangrijk onderdeel van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Zie ik het wel goed? Is er wel echt iets aan de hand? Hoe kaart ik signalen aan bij ouders? En wat als ik het mis heb? Hoe betrek ik anderen? Wie kunnen dat dan zijn? Welke rol speelt het gastouderbureau/bemiddelingsmedewerker?

Datum: Dinsdag 21 november.
Tijdstip: 20:00 tot 21:00 uur.
Waar? Online.

Meld je direct aan via: https://www.augeo.nl/webinar-gastouderopvang

Een waardevolle aanvulling op dit webinar is de nieuwe module van KinderWijs TV

Pedagogisch professionals hebben, net als andere professionals, te maken met privacy. Een dilemma kan ontstaan wanneer je je afvraagt of je deze privacy moet doorbreken om vermoedens van kindermishandeling bespreekbaar te maken of te melden. Leer in deze module hoe je de balans tussen privacy en veiligheid en welzijn van kinderen kunt bewaken. En oefen je door respectvolle communicatie het vertrouwen van ouders te behouden.

> Download hier de factsheet: Meldcode F balans tussen privacy en kinderveiligheid

> Ga hier naar de module: Meldcode F: Balans tussen privacy en veiligheid?