Jouw opvang in StaPP Magazine? Doe mee!

Datum: 29-02-2024

Maak een foto of deel je verhaal!

Met KNGO werk je in 2024 bewust aan de vier pedagogische basisdoelen uit de Wet Kinderopvang. Dit zijn namelijk geen vrijblijvende doelen, maar als professional werk je bewust iedere dag aan het behalen van deze doelen. Door je houding en interactie, door je materiaal, je activiteiten, je inrichting en hoe je de groep gebruikt.

In het eerste kwartaal van 2024 zoomen we in op de (fysieke en) Emotionele veiligheid, een belangrijke basisvoorwaarde voor ontwikkeling van kinderen. Hang de beschikbaar gestelde poster in de opvang en vul steeds een stukje aan, vraag het kinderen, vraag het ouders wat zij zien in jouw opvang wat bijdraagt aan dit doel. Noteer zoveel mogelijk, maar deel ook met anderen:

Thema Emotionele veiligheid

De verbinding tussen thuis en de opvang leggen, draagt bij aan de Emotionele veiligheid, denk aan foto’s of knuffels van thuis. Wat heb jij in jouw opvang om de verbinding tussen thuis en de opvang zo klein mogelijk te maken? Maak een foto of deel je verhaal.

Misschien word jij wel uitgelicht op social media of zelfs in de volgende editie StaPP magazine.

Tip: vermeld de naam van je opvang, evt de woonplaats en indien mogelijk een logo. Vermeld er even bij of je lid bent van KNGO.

Voorbeeld foto:

Voorbeeld tekst:

Gastouder Nelly heeft bij de ingang een bord waar alle foto’s van de kinderen op staan die de opvangdag aanwezig zijn. Op die manier ziet een kind dat binnenkomt in 1 oogopslag wie er wel en niet komen die dag. Dit draagt bij aan structuur en duidelijkheid wat bijdraagt aan de emotionele veiligheid.

Wil je ook graag meedoen met de challenge? Voor leden, maar ook voor niet-leden heeft KNGO waardevolle informatie beschikbaar gesteld. > Meld je aan via deze pagina!