Update: STAP-budget voor beroepsgerichte scholing

Datum: 05-09-2023

Zoals je waarschijnlijk al weet, wordt het STAP-budget per 2024 beëindigd…

  • Hoe zit het nu precies? Vanaf nu (september 2023) zal het scholingsaanbod van het STAP-budget alleen nog bestaan uit opleidingen die erkend zijn door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Hierdoor is de financiële ondersteuning gericht op beroepsopleidingen binnen maatschappelijk cruciale sectoren zoals ‘zorg en welzijn’ en ’techniek en procesindustrie’.
  • Wat betekent dit voor jou? Als je van plan bent om een beroepsgerichte opleiding te volgen, is er meer kans dat je hiervoor STAP-subsidie kunt krijgen. Echter, niet alle bestaande scholingsactiviteiten komen in aanmerking. Het is dus belangrijk om te checken of jouw gewenste opleiding erkend is door OCW.
  • Voor gastouders: Een route om gastouder te worden, zoals de Diplomaroute Gastouder of Helpende Zorg en Welzijn komt wel in aanmerking voor STAP budget, want dit is een OCW erkende opleiding.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangegeven te gaan kijken op welke manier zij Leven Lang ontwikkelen kan blijven stimuleren en kijkt samen met UWV naar nieuwe manieren waarop een brede groep mensen ondersteund kunnen worden met het volgen van scholing…

Let op! Heb je in een eerdere periode STAP-budget toegekend gekregen, dan kun je jouw scholing gewoon afronden, ook nog in 2024.

Aanvraagtijdvakken STAP-budget 2023:

  • 18 september tot en met 14 november
  • 15 november tot en met 31 december

Verkorte leerroutes van KinderWijs TV / KNGO

De leerroutes die eerder vanuit KinderWijs TV beschikbaar waren met STAP-budget worden omgezet naar verkorte meer betaalbare varianten.

  1. De erkende babyscholing BabyWijs© is beschikbaar.
  2. De leerroute tot KinderEmotiecoach komt medio september weer beschikbaar.
  3. Det hoofdthema in het Jaarprogramma Groeispurt wordt in samenwerking met
    Tischa Neve omgezet naar een prachtig nieuw aanbod.

Over deze verkorte leerroutes komt meer nieuws in september!