Webinar van Ewelina de Groot over het slapen van baby’s

Datum: 11-07-2024

Woensdag 25 juni om 20:00 uur heeft Ewelina de Groot, Gentle Sleep coach en socioloog een webinar verzorgd in het Online Expert Programma van KinderWijs TV.

Waar zij normaliter ouders helpt aan een goede nachtrust zat ze nu tegenover professionals in de kinderopvang. Overdag vroeg ze aan haar volgers op Instagram wat hun ervaring was met het slapen van baby’s en kinderen in de kinderopvang. Helaas kwam ze wat teleurgesteld bij mij…de reacties op Instagram waren niet zo te spreken over de ondersteuning van de kinderopvang waar het gaat om het slapen van baby’s en kinderen. Natuurlijk waren er ook kindprofessionals die ene tegengeluid lieten horen, maar het was opvallend.

Het bewijst in ieder geval dat er nog een kloof bestaat tussen ouders en de kinderopvang waar het gaat om slapen/huilen. En wat we juist willen zien is een team, waar we over schrijven in onze BabyWijs module BabyTeam 2.0: aandacht voor het wennen van de baby, het overleg vanaf dag 1 met ouders wat we van elkaar kunnen verwachten, het blijven overleggen, adviseren, afstemmen met elkaar hoe we met slapen/huilen in de opvang en thuis kunnen omgaan. Het is onmogelijk om over alles te blijven afstemmen en overleggen, maar over belangrijke zaken als slapen/huilen/stress bij jonge kinderen, daar hebben we wel die gezamenlijke taak en rol.

Ewelina nam ons mee in wat normaal slaapgedrag is, wat slaapstoornissen zijn en dat je een baby/kind de ruimte moet geven om zelf in slaap te leren vallen.

Heb je vragen of heb je ouders met vragen kijk dan eens op www.eindelijkslapen.nl, want Ewelina heeft tal van blogs en e-books die antwoorden geven op jouw vragen.

De modules van KinderWijs TV Ssst, slaapt de baby en Meer kennis over huilende baby’s leer je hier ook meer over en de informatie van Ewelina sluit hierop aan. Bekijk deze hier.