Webinar Kwaliteitsverbetering gastouderopvang

Datum: 28-03-2024

Belangrijk! Blijf op de hoogte als professional. Bekijk het webinar tijdelijk terug op de Online Kennisbank voor leden.

Wil je graag toegang krijgen tot het webinar, maar ben je geen lid? Meld je direct aan en profiteer van de vele voordelen die het KNGO lidmaatschap biedt. Kortingen, acties en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over gastouderopvang!

MELD JE AAN: Lid worden van KNGO!

Over het webinar

Op dinsdag 26 maart heeft Cynthia van Mulekom namens KNGO een speciale webinar verzorgd om gastouderbureaus een update te geven over de Kwaliteitsverbetering gastouderopvang.
Er was veel interesse voor het webinar en we hebben mooie en fijne bedankjes gekregen voor de heldere weergave van de wetswijziging.
Het inmiddels openbare wetsvoorstel is samenvattend doorlopen. Gastouderbureaus hebben op basis van dit wetsvoorstel te horen en te zien gekregen:

  • wat er bij gastouderbureaus te doen staat rond het aanscherpen van het eigen pedagogisch beleidsplan.
  • welke punten voor minimaal moeten komen in het pedagogisch werkplan van de gastouder.
  • waar welke verantwoordelijkheden liggen.
  • hoe het volgen van de ontwikkeling van het kind eruit kan zien en de communicatie naar de basisschool voor de doorgaan de leerlijn.
  • wat er bekend is rond de inzet van de pedagogisch beleidsmedewerker.
  • hoe de permanente educatie van de gastouder geregeld kan worden.

Om gastouderbureaus de kans te geven om hun vragen, knelpunten en wellicht ook tips te laten delen is een speciale pagina geopend om de komende twee weken
op de kunnen delen. De link naar dit formulier is beschikbaar op de Online Kennisbank. Dus ben je lid van KNGO, heb je vragen, knelpunten, tips, deel deze dan met ons!
Natuurlijk vatten we alles samen en de uitkomsten en FAQ wordt gedeeld op de Online Kennisbank in april.

Graag wijzen we nog op de lopende internetconsultatie die de overheid tot 15 april open heeft staan. Geef je mening, laat je horen!

PS: de opname van het webinar zal (tijdelijk) beschikbaar zijn op de online kennisbank, dus houd de berichtgeving in de gaten.