Enquête voor gastouders: Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Datum: 29-05-2023

Hoe digitaal ben je bezig als gastouder?

Als gastouder ben je dagelijks bezig met kinderen. De zorg voor, ontwikkeling en ontplooiing van het kind staat centraal. Jezelf, de kinderen en ouders beschermen tegen cybercriminelen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je het hebt over een veilige omgeving. Toch kan iedereen slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Je telefoon, tablet of laptop kan gehackt worden. Een link naar een leuke aanbieding voor een bezoek aan een kinderboerderij is misschien niet wat het lijkt. Voor je het weet heeft een crimineel toegang tot jouw gegevens of die van de kinderen en hun ouders.

Met Ministerie van Justitie en Veiligheid wil professionals in Nederland helpen om hun werk veilig te laten doen, vooral ook online. Zij hebben daarom het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gevraagd om te onderzoeken hoe zij professionals hierbij het beste kunnen helpen. Als online veiligheid niet je core business is, dan helpen tips die wel aansluiten bij je dagelijkse werkzaamheden.

Om bruikbare informatie en tips te kunnen geven, willen we ons verdiepen in jouw dagelijkse gang van zaken zodat we leren van jullie werk en hoe online veiligheid daarin een rol kan spelen. Dit doen we aan de hand van een online vragenlijst. Deze vul je anoniem in en kost je ongeveer vijf minuten.

Tip van KNGO: door het invullen van de vragenlijst ervaar je al een stuk bewustwording en ontdek dat cybercriminaliteit ook een belangrijk onderwerp is voor gastouderprofessionals.

Vul direct de enquete in: https://nl.surveymonkey.com/r/F7GSW7J