Open huizen-vierdaagse gastouderopvang

Datum: 06-01-2023

‘Gastouders hebben al jaren de wens om gezien te worden als professional. Gastouderopvang is een vak!”

Hoe laat je als gastouder zien hoe belangrijk jouw werk is. Hoe brengen we het vak van de gastouder nog meer onder de aandacht? Weten jouw buurtgenoten dat achter de deur een serieuze kinderopvang schuilt? Weten studenten eigenlijk wel dat ze ook kunnen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap in de gastouderopvang? Hoe betrokken is de regio, denk aan CJG, gemeente, logopedist, basisschool bij de gastouderopvang? Ben jij als gastouder onderdeel van het sociale stelsel in jouw regio?

KNGO organiseert in 2023 de eerste Open huizen-vierdaagse in de gastouderopvang. Een dag waarin de deuren van de gastouderopvanglocaties open gaan. De rode loper wordt uitgerold, de koffie en thee aangezet en de kinderen helpen mee. Want wie kan je nu een beter beeld geven dan onze gastouders en de kinderen zelf?

Ook gastouderbureaus kunnen hun deuren openen, want zij hebben ook enorm veel te vertellen over het vak van de gastouder en hun waardevolle begeleiding bij de opstart en de voortdurende ondersteuning van hun gastouders.

Voor wie is de KNGO open huizen-vierdaagse?

  • ALLE gastouders en gastouderbureaus in Nederland die de gastouderopvangsector regionaal en landelijk onder de aandacht willen brengen.
  • Bestaande en nieuwe ouders en hun kinderen.
  • Iedereen die al geïnteresseerd was in het vak van de gastouder, maar er nog te weinig beeld bij had om de stap te maken.
  • Iedereen die (bijna) afgestudeerd is en een keuze gaat maken wat hun toekomst gaat worden in de kinderopvang.
  • Professionals rondom gastouderopvang, denk aan basisscholen in de omgeving, de ambtenaar van de gemeente, medewerker CJG, logopedist en fysiotherapeut.
  • Iedereen die al eens binnen wilde kijken bij dat huis waar altijd kinderen spelen en lachen.
  • Iedereen waar jij als professional in de gastouderopvang de deur voor open wilt zetten die dag.

We gaan van start! Doe jij ook mee?

In de maand februari willen we inventariseren in de sector wat de doelen zijn voor de Open Huizenvierdaagse.
Wat wil jij dat dit evenement voor jou of voor onze sector gaat betekenen?

De datum van 15 februari is omgezet van werkgroepoverleg naar een online bijeenkomst uitsluitend toegankelijk voor gastouders. KNGO wil graag hun mening en visie op de Open Huizenvierdaagse!

Ben jij professionele gastouder? Registreer je voor de online bijeenkomst van 15 februari om 19:30 uur

 

Bekijk voor meer informatie en belangrijke data de onderstaande afbeelding.

> Wil je meer weten? Ga dan naar de volgende pagina: De KNGO Open Huizen vierdaagse.