Open huizen-vierdaagse gastouderopvang

Datum: 06-01-2023

‘Gastouderbureaus stellen elkaar en KNGO steeds vaker de vraag: Hoe komen we in contact met potentiële nieuwe gastouders?’

Hoe brengen we het vak van de gastouder nog meer onder de aandacht? Hoe kunnen we beter zicht geven op hoe geweldig het vak van de gastouder is? Weten studenten eigenlijk wel dat ze ook kunnen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap in de gastouderopvang? Hoe betrokken is de regio, denk aan CJG, gemeente, logopedist, basisschool bij de gastouderopvang?

KNGO organiseert in 2023 de eerste Open huizen-vierdaagse in de gastouderopvang. Een dag waarin de deuren van de gastouderopvanglocaties open gaan. De rode loper wordt uitgerold, de koffie en thee aangezet en de kinderen helpen mee. Want wie kan je nu beter enthousiast maken over een vak dan onze gastouders en de kinderen zelf?

Ook gastouderbureaus kunnen hun deuren openen, want zij hebben ook enorm veel te vertellen over het vak van de gastouder en hun waardevolle begeleiding bij de opstart en de voortdurende ondersteuning van hun gastouders.

Voor wie is de KNGO open huizen-vierdaagse?

  • Bestaande en nieuwe ouders en hun kinderen.
  • Iedereen die al geïnteresseerd was in het vak van de gastouder, maar er nog te weinig beeld bij had om de stap te maken.
  • Iedereen die (bijna) afgestudeerd is en een keuze gaat maken wat hun toekomst gaat worden in de kinderopvang.
  • Professionals rondom gastouderopvang, denk aan basisscholen in de omgeving, de ambtenaar van de gemeente, medewerker CJG, logopedist en fysiotherapeut.
  • Iedereen die al eens binnen wilde kijken bij dat huis waar altijd kinderen spelen en lachen.
  • Iedereen waar jij als professional in de gastouderopvang de deur voor open wilt zetten die dag.

We gaan van start! Doe jij ook mee?

Woensdag 11 januari om 19:30 uur: Kick-off meeting 

KNGO gaat de komende tijd aan de slag met het uitdenken van de details in samenwerking met een werkgroep van KNGO-leden. Je kunt je hiervoor aanmelden. De werkgroep komt enkele keren in het voorjaar samen om te brainstormen hoe we samen een feestje kunnen maken van deze vierdaagse.

Meld je via deze link direct aan voor de kick off meeting: Formulier kick off meeting Open huizen-vierdaagse gastouderopvang

Bekijk voor meer informatie en belangrijke data de onderstaande afbeelding.

> Wil je meer weten? Ga dan naar de volgende pagina: De KNGO Open Huizen vierdaagse.