Boekentip: De kracht van spel

Datum: 01-03-2023

Waar leerkrachten en kinderen elkaar ontmoeten

Raak als gastouder geïnspireerd door de kracht van het spel.

Het liefst willen jonge kinderen de hele dag door spelen. Goed nieuws wat het mag, en het moet gebeuren. Spel is ontzettend belangrijk, maar ook de daarbijbehorende ondersteuning. Als begeleider en kind ga je samen verkennen, verbinden en verrijken.

In het boek stellen auteurs een aantal gerichte vragen over de kracht van spel in onderwijs en educatie. Hoe kun je spel in de klas ten volle waarderen? Wat zijn kwaliteitsvolle leerkracht-kindinteracties die het spel van kinderen verrijken en uitdagen? Hoe verbind je je met de groep via spel? Liggen er dan ook kansen in het spontane spel? En wanneer ontstaat intense betrokkenheid?

Daarnaast komen diverse onderwerpen als relatie en gedrag, zelfsturing, taal en rekenen met jonge kinderen en inbreng van kinderen aan bod. Hierbij staat interactie met kinderen steeds centraal.

Wil je het boek bestellen? Dat kan via deze link: ‘De kracht van het spel

In 2023 gaat KNGO thematisch aan de slag. Ieder kwartaal staat een hoofdthema centraal waar weer tal van subthema’s onder vallen. De maanden januari, februari en maart staan in teken van het thema ‘Leren door spelen’. Via verschillende kanalen worden geregeld inspirerende leerberichten gedeeld, praktijkcasussen en tips om geprikkeld te worden meer te willen weten, leren, lezen en zo kennis en vaardigheden te vergroten. Alles wordt voor jou als professional verzameld op één plek.

Pijl themamateriaal

> Naar het themamateriaal.