STAP-budget subsidie

Lid worden KNGO

Leren met STAP

Een unieke kans voor professionals in de gastouderopvang; je kennis en vaardigheden als professional verrijken met subsidie van de overheid. Je eigen keuze aan bijscholing volgen naast de aangeboden bijscholingen van het gastouderbureau.

De STAP-regeling valt onder het project Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en geeft burgers met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt (dus ook professionals in de gastouderopvang!) de mogelijkheid om een financiële tegemoetkoming aan te vragen van maximaal 1000,- (incl. btw) per jaar.

Het STAP-budget wordt verdeel over 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden. Hierbij geldt per termijn: op is op. Meestal is de eerste dag de subsidie in de middag al vergeven. Wees er dus op tijd bij.

De STAP-aanvraagtijdvakken in 2023

28 februari – 30 april

1 mei – 2 juli

3 juli –
3 september

4 september – 31 oktober

1 november – 31 december

Het proces is als volgt

1. Zoek een passende leerroute in het Scholingsregister of op de website van de erkende opleider.

2. Schrijf je in voor de leerroute. Je ontvangt dan direct in je email een STAP-aanmeldingsbewijs.

3. Dien een aanvraag in via DigiD in het speciale Burgerportaal met je STAP-aanmeldingsbewijs.

4. Na toekenning van het STAP-budget volg en voltooi je de scholingsactiviteit.

Jaarprogramma Groeispeurt

Doe mee aan het Jaarprogramma “Groeispurt” voor pedagogisch professionals in de kinderopvang. Groeispurt is een compleet individueel PE*-programma waarmee jij jezelf en je beroepskennis een enorme boost geeft. Je leest in je eigen tijd en tempo over interessante kindonderwerpen waar je altijd al meer over had willen weten, volgt naar wens e-learnings, webinars, masterclasses of virtuele trainingen van experts. Coaches en collega’s geven je support en feedback waar nodig.

Geef vorm aan je eigen ontwikkeling.
Hoe pak je dat aan? Voor iedere professional ziet Groeispurt er anders uit. In jouw Groeispurt Jaarprogramma ben jij de regisseur en heb je een heel jaar toegang tot het slimste online groeiplatform in de kinderopvang.

Word groots door te groeien.
Voor tal van PE-activiteiten in het groeiplatform krijgt je beloningen in de vorm van groeibadges. Groei van Junior naar Avonturier naar Professional. Aan het einde van het jaarprogramma ontvang je een erkend jaarcertificaat met de door jou behaalde mijlpalen en badges.
PE* = Permanente Educatie

BabyWijs© Plus (CAO-erkend)

Jouw babyopvang naar een nóg hoger niveau.
BabyWijs© PLUS biedt de basisscholing PLUS borging- en nascholingsmodules, een eindopdracht en persoonlijke coaching ter ondersteuning om het geleerde in de praktijk te borgen. De 5 nascholingsmodules bieden extra verdieping op belangrijke babythema’s.

Deze leerroute geeft toegang tot een brede selectie aan webinars en masterclasses uit het Online Expert programma 2023.

KinderEmotiecoach

Word een echte KinderEmotiecoach!
In de leerroute KinderEmotiecoach krijg je heldere theorie, concrete tips, handvatten en persoonlijke coaching aangereikt waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het begeleiden van kinderen in het op een gezonde manier omgaan met emoties.

Deze leerroute geeft toegang tot een brede selectie aan webinars en masterclasses in het Online Expert programma 2023.

Branche-erkende bemiddelingsmedewerker Plus

Geef jouw gastouderbureau een boost!
Deze scholing, i.s.m. KNGO, rust de deelnemer uit met pedagogiek, kennis van het vak en vaardigheden om kwalitatief te werken en gastouders te kunnen ondersteunen en begeleiden in hun pedagogische taak.

De leerroute geeft toegang tot een brede selectie aan webinars en masterclasses van het Online Jaarprogramma 2023.

NIEUW! Versterking VVE: spelend leren en ontwikkelen

Op welke manier gebruik je deze interactievaardigheden gericht op VVE? Wat is bijvoorbeeld jouw openingszin om het spel van spelende peuters mee te verrijken in plaats van te verstoren? En hoe versterk jezelf in je rol als interactief voorlezer? Op welke manier kan taal het doen-alsof-spel van kinderen verdiepen?

Oefen met kijken naar spelende kinderen tot in de details en ontdek welk materiaal, taal of idee hen een stapje verder brengt.

Deze leerroute geeft toegang tot een brede selectie aan webinars en masterclasses in het Online Expert programma 2023.

Specialisatie pedagogisch coaching in praktijk

Ben jij als ervaren pedagogisch coach in de kinderopvang of bemiddelingsmedewerker gastouderopvang, met minimaal 2 jaar werkervaring, op zoek naar een verdieping om met jouw coaching professionals die met kinderen werken echt in hun pedagogische kracht te zetten? Wil jij nog meer geoefend worden in wat je ziet, zegt en doet als pedagogisch ondersteuner?

Duik dan met deze specialisatie in o.a. systemisch coachen, omgaan met weerstand, achterhalen van de vraag achter de vraag en vertalen van de pedagogische visie naar dagelijks handelen. Door middel van oefenen met nieuwe inzichten, herkenbare praktijkcasussen en beproefde methodieken en interventies maak je je coaching effectiever en persoonlijker.

Wil jij dit? Dan is deze specialisatie, voor jou als ervaren coach, uitermate geschikt.

De leerroute geeft toegang tot een brede selectie aan webinars en masterclasses van het Online Jaarprogramma 2023.

 

Wil je meer weten?

KNGO staat voor je klaar (ook voor niet-leden) om je vragen te beantwoorden over de STAP subsidie.

Webinar voorlichting en update STAP-budget subsidie 2023:
STAP-budget is, zoals de overheid het noemt: een lerende regeling. Dat wil zeggen dat er sinds de start meerdere aanpassingen zijn gedaan in de spelregels, zowel voor opleiders als voor burgers. Alles om de regeling scherper te maken op waar hij voor bedoeld is en om verbeteringen aan te brengen voor burgers.
Graag geven we je een update van belangrijke wijzigingen voor jou als nieuwe of bestaande gebruiker van STAP-budget subsidie of als cursist die (bijna) aan afronding toe is.
Wat zijn de wijzigingen, hoe werkt verantwoorden van de STAP-subsidie en welke mogelijkheden zijn er voor de toekomst?

Inschrijven voor het webinar op 9 februari 2023 om 20:00 uur

Kijk voor de actuele data en inschrijving op de Online kennisbank voor leden.

CONTACT