Vier de Week van het jonge kind

Datum: 12-04-2021

De Week van het jonge kind is eigenlijk een Amerikaans initiatief van NAEYC dat door een Nederlandse kinderopvang instelling (Hestia) naar Nederland is gehaald.
Organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van jonge kinderen vragen in deze week aandacht voor de eerste belangrijke jaren van het kind.
Dit doen zij door activiteiten te organiseren.

NAEYC heeft iedere dag van de week een ander subthema gegeven.
Je kunt dit schema volgen of je eigen subthema’s bepalen.
1. Music Monday (Muzikale maandag): muziek, zingen, ritme, spelenderwijs muziek maken en leren. Rijmpjes, dansmoves en spelletjes.
2. Tasty Tuesday (Smakelijke/gezonde dinsdag): aandacht voor gezonde, maar smakelijke levensstijl, gevarieerde voeding, smaak/proeven, het goede voorbeeld geven.
3. Work Wednesday (Samenwerken op woensdag): samenwerken, samen spelen, elkaar helpen.
4. Artsy Thursday (Kunst/crea op donderdag): creatief met allerlei materialen, fantasie, motorische ontwikkeling.
5. Family Friday (Familie vrijdag): diversiteit in gezinssamenstelling, talent, gebruiken, cultuur, familie, denk aan een familiemuur.

Deel dit statement:
Kinderen hebben het recht op de best mogelijke start in het leven. Zij hebben een liefdevolle, sociale, veilige en gezonde leefomgeving nodig met optimale ontwikkelingsmogelijkheden.
Op die manier kunnen kinderen opgroeien tot zelfstandige, actieve, competente volwassen en die verantwoordelijkheid kunnen en willen dragen voor zichzelf en voor hun omgeving en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

KNGO wenst gastouders, die een belangrijke rol spelen in de best mogelijke start een hele fijne Week van het jonge kind!