Verslag KNGO Panelgesprek beschikbaar

Datum: 28-09-2020

Tweemaal per jaar organiseert KNGO het Panelgesprek voor leden. Bij dit gesprek gaan (max. 15-20) gastouderbureauhouders met elkaar in gesprek over onderwerpen die actueel zijn in de sector gastouderopvang. Aansluitend is er een netwerklunch.

Door de Corona-perikelen heeft in april 2020 het Panelgesprek plaats moeten maken voor overleg over de gevolgen van de Corona-maatregelen voor de sector gastouderopvang. Dit Panelgesprek heeft online plaatsgevonden.
Ook voor het najaar van 2020 hebben we besloten om het KNGO Panelgesprek online te laten plaatsvinden op dit heeft donderdag 24 september plaatsgevonden.

Thema’s die gekozen zijn door de KNGO-leden:
– Uitvoering Corona-maatregelen
– GGD-inspectie
– Permanente educatie

Aanwezigen: 21 leden gastouderbureauhouders/bemiddelingsmedewerkers/16 GOB’s
+ Pauline El Khoury (coördinator GGD GHOR gastouderopvang)

Het Panelgesprek stond in het teken van:
– eenduidigheid, tips en uitwisseling van ervaringen van GOB’s rond de uitvoering van de Corona-maatregelen en de financiele en organisatorische gevolgen daarvan.
– de relatie met de GGD inspecteur rond de dialoog met als uitgangspunt dat “toezicht staat in dienst van de kwaliteit”.
– een nieuw keuzedeel speciaal voor gastouderopvang bij het MBO-2 HZW en toekomstige mogelijkheden voor gratis online om- en bijscholing via het landelijke project NL Leert Door (zie www.nlleertdoor-online.nl)

Het verslag van Het KNGO Panelgesprek wordt deze week verstuurd per email aan de GOB-leden en staat op de online Kennisbank van KNGO-> Dossier Branche-> Panelgesprekken of te vinden via de zoekbalk.

Reacties van deelnemers waren positief over de vorm en organisatie en dus voor herhaling vatbaar…