Toolkit gastouderopvang open na 11 mei

Datum: 29-04-2020

De kinderopvang en basisscholen gaan weer open per 11 mei en kinderen in de basisschoolleeftijd mogen weer gaan sporten. Dat maakt dat we als sector gastouderopvang ons weer gaan voorbereiden op de komst van de kinderen.
Daarbij zijn persoonlijke (hygiëne) en emotionele veiligheid de belangrijkste doelen.
Omdat de Corona-maatregelen nog steeds van kracht zijn is nog niet alles zoals vroeger. Sommige ouders hebben extra opvang nodig in i.v.m. hun cruciale beroep, andere ouders zijn thuis. De samenstelling van de groep en wellicht ook de opvang dagen zullen anders zijn.
KNGO heeft voor de KNGO-leden een Toolkit op de Online Kennisbank geplaatst.

In deze Toolkit vind je een tiplijst met onderwerpen waar ouders over geinformeerd kunnen worden. Bij de tiplijst heeft KNGO een voorbeeldbrief gevoegd die ook aandacht besteedt aan het informeren over de emotionele veiligheid van kinderen. De toolkit bevat ook extra documenten die te maken hebben met:

  • kijken naar het welbevinden en de emotionele veiligheid van kinderen;
  • het bewakenvan de groepssfeer;
  • de interactievaardigheid sensitieve responsiviteit
  • en een leuke opdracht om samen uit te voeren met de iets oudere kinderen wanneer de groepssamenstelling anders is en kinderen elkaar nog moeten leren kennen.

Naar de Toolkit op de Online Kennisbank

Professional in de gastouderopvang en nog geen lid van KNGO?
Word dan nu lid!
Ontvang de voorjaars-editie van het vakblad WijZ! Magazine direct in huis en in juni meteen de nieuwe editie met speciale aandacht voor de verhalen uit de roerige Corona-periode in de gastouderopvang.