Risicoach: elke kinderopvang aan de slag met risicovol spelen

Datum: 21-06-2021

Op 9 juni lanceerde VeiligheidNL, hét kenniscentrum letselpreventie, de Risicoach toolkit. Speciaal voor kinderopvangorganisaties, om pedagogisch medewerkers én medewerkers die zich bezighouden met beleid te helpen aan de slag te gaan met risicovol spelen. 

Veel kinderdagverblijven en BSO’s zijn al bezig met risicovol spelen. Maar in de praktijk blijkt dat pedagogisch medewerkers daarbij vaak moeite hebben een goede balans te vinden tussen uitdagen en beschermen. En hoe ga je om met over-beschermende ouders, verschillende collega’s en kinderen? Hoe begeleid je het spel en wanneer grijp je in? Hoe voldoe je aan de eisen van de inspectie? 

De Risicoach geeft de medewerkers voldoende kennis, inzicht, onderbouwing, vaardigheden en inspiratie om risicovol spelen succesvol toe te passen in hun kinderopvang. De basis van de toolkit is een online leeromgeving, met ondersteunende materialen en verdiepende trainingen als optionele extra’s. De Risicoach is ontwikkeld in samenwerking met BMK, BK, BOinK, PPINK, GGD GHOR Nederland en met consultatie van pedagoog en onderzoeker Martin van Rooijen.  

 Doe de scan en maak een gratis proefaccount aan op: derisicoach.nl 

Word Risicoach, en help jouw kinderen verder!