Prijzenbrochure kinderopvang 2020

De uurtarieven waarover de Belastingdienst in 2020 maximaal kinderopvangtoeslag verstrekt zijn definitief. Het uurtarief voor gastouderopvang bedraagt € 6,27. Dit is de maximum uurprijs en hierover kunnen ouders maximaal een vergoeding krijgen. 

Kosten voor gastouderopvang
De kosten voor gastouderopvang bestaan doorgaans uit twee componenten: de kosten voor de dienstverlening van het gastouderbureau (vaak bemiddelingskosten genoemd) en de kosten voor de opvang door de gastouder. Soms ontvangt de ouder een factuur met een all-in prijs net als bij een kinderdagverblijf, maar vaak zal het gastouderbureau een factuur verstrekken waarop beide delen apart vermeld zijn. Een gastouderbureau moet er in ieder geval voor zorgen dat er maandelijkse facturen zijn en is verplicht een jaaropgave te verstrekken. Ouders geven per maand door hoeveel uur er daadwerkelijk opvang is geboden. 

In de prijzenbrochure van BOinK vindt u informatie over de opbouw van de prijs van kinderopvang en de factoren die (dit jaar) van invloed zijn op de uurprijs. Ook staat hierin een aantal argumenten die ondernemers vaak aanvoeren om de uurprijs te verhogen.