Praat mee met SZW!

Datum: 09-09-2021

Op 15 september van 14-17u organiseert de Directie Kinderopvang van het ministerie SZW een (digitale) ontwerpsessie voor en met gastouders. Zij willen graag met gastouders in gesprek over de kwaliteits- en veiligheidseisen voor de gastouderopvang.

De kwaliteit van gastouderopvang is gemiddeld genomen goed, maar kent grote uitschieters naar boven én naar beneden. Gemeenten en toezichthouders komen in de praktijk soms zorgwekkende situaties tegen, waar niet alleen de ontwikkeling maar ook de veiligheid van kinderen in het geding komt.

Dit is voor de overheid reden om verbetermaatregelen voor de gastouderopvang te verkennen. Om gastouderopvang beter op de kaart te zetten en verder te professionaliseren, zijn zij op zoek naar ervaringen uit de praktijk en ideeën voor de toekomst. Wil je mee in gesprek, meld je dan aan. Er is plek voor 40 gastouders.
Aanmelden kan via: gastouderopvang@minszw.nl

Vermeld er even bij of je lid van KNGO bent!

KNGO levert uiteraard ook een bijdrage door tijdens dit hele proces betrokken te blijven, verslag uit te brengen en vooral raadplegingen te doen onder onze leden.
Zo blijven onze leden een stem houden!

Oproep:
Ben je lid van KNGO en neem je deel aan de sessie en wil je je mening geven in een verslag voor andere leden? Meld je dan even via info@kngo.nl.
Jouw verhaal telt!