Personeelstekort kinderopvang

Op de website van het AD verscheen deze week een artikel over het personeelstekort in de kinderopvang. Overal is te lezen dat kinderopvang, lees kinderdagopvang, op dit moment met grote personeelstekorten kampt. Een van de redenen is dat er flink is gesnoeid in de lijst met opleidingen die kwalificeren voor het werken in de kinderdagopvang. Dat is in de gastouderopvang ook het geval. Een groeiend tekort aan goede gastouders is overal in het land merkbaar.

Tekort aan gastouders
Volgens KNGO heeft het tekort aan gastouders ook te maken met een uitstroom naar een vaste baan in de kinderdagopvang. De betere voorwaarden in de kinderdagopvang wegen vaak niet op tegen de verdiensten van de gastouder. Want ondanks dat gastouders een wachtlijst hebben vinden ze het lastig om de uurprijs te verhogen en daardoor betere verdiensten en voorwaarden voor zichzelf te creëren. Daarnaast speelt de eenzaamheid in het vak een rol. Een gastouder staat er vaak alleen voor, kan niet direct sparren of overleggen met collega’s.

Verdere professionalisering en andere oplossingen
De bekendheid en het imago van de gastouderopvang is een heel eind verbeterd de afgelopen jaren, maar toch zien we bij ROC’s en opleidingen die kwalificerend zijn voor het vak van de gastouder, het vak van de gastouder niet bij de mogelijke beroepen vermeld staan. Oplossingen liggen in een beter verdienmodel door met name betere bezetting en passende uurtarieven, verdere professionalisering (goede huisregels) en betere contractafspraken met ouders. Daarnaast moeten gastouders (net als andere ZZP-ers) beter worden begeleid in hun ondernemerschap. Aanstaande donderdag vindt het KNGO panelgesprek plaats. Bureauhouders gaan dan met KNGO in gesprek over dit onderwerp en andere actualiteiten.