Peiling gastouderopvang bekendheid & signalering TOS

Datum: 06-07-2020

Zoals de leden van KNGO weten hebben we de afgelopen 2 edities van WijZ! Magazine aandacht besteed aan het bekender maken van het belang van signaleren van TOS (TaalOntwikkelingsStoornis) bij kinderen. Ook gastouderopvang is als onderdeel van kinderopvang een belangrijke signaleerder om kinderen op tijd te helpen.

Projectteam Samen met Sociaal Domein is ook met dit belangrijke onderwerp bezig. Zij hebben een peiling in de kinderopvang uitgezet en zij en wij vinden het erg belangrijk dat gastouderopvang in deze peiling meegenomen wordt. Daarom werken we graag mee en vragen we de hulp van onze leden om deze peiling onder professionals in de gastouderopvang te verspreiden en de vragenlijst in te vullen.

Hieronder de vraag van het Projectteam en de link naar de vragenlijst.
Jouw mening telt!

—————————————————————————————

Beste gastouder,

Vind je het ook belangrijk dat elk kind in de kinderopvang mee kan doen? Voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is dat niet vanzelfsprekend. Als expertise-organisaties voor taal, gehoor en communicatie* willen we daar graag iets aan doen. Met jouw hulp kunnen we ons aanbod voor kinderen met TOS (zorg en scholing) beter afstemmen op de wensen in de kinderopvang.

Hoe kan je ons helpen? Door deze vragenlijst in te vullen: https://www.efs-survey.com/uc/vragenlijst_TOS_kinderopvang/.

Invullen duurt ongeveer 10 minuten en je hebt er geen enkele voorkennis voor nodig. Belangrijk is wel dat je werkt met peuters tussen de 2 en 4 jaar.

We hopen dat je ons wil helpen om ervoor te zorgen dat kinderen met TOS goed worden begeleid en ondersteund. Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

Met vriendelijke groeten, namens het Projectteam Samen met Sociaal domein,

Roxette van den Bosch (Auris)

Iris Duinmeijer (NSDSK)

Mirjam Blumenthal (Kentalis)