Pedagogische Component voor gastouders

Minister Asscher publiceerde op 7 juli 2015 zijn plannen voor "Het Nieuwe Toezicht": heldere doelen, duidelijke eisen en betere kwaliteit. Per 2017 wil de minister naar een nieuwe set kwaliteitseisen voor kinderdagopvang, BSO en gastouderopvang. Kwaliteitsverhoging is het eerste doel. De nieuwe eisen moeten leiden tot meer pedagogische kwaliteit in de praktijk!

De Pedagogische Component is als online scholing sinds 7 mei 2015 geregistreerd als pedagogische scholing bij Registerplein.nl (PE.nr 213741). De Pedagogische Component biedt de mogelijkheid om tijdig mee te groeien met deze professionalisering en kwaliteit. 

Meer pedagogiek in de gastouderopvang door de Pedagogische Component.

Aan de slag als pedagogische gastouder? Verdiep uzelf in de pedagogiek van het vak en leer van de tips en verhalen uit de praktijk van collega-gastouders en experts uit de gastouderbranche. Gewoon vanaf uw luie stoel thuis! 
Bent u reeds pedagogisch geschoold, dan biedt KinderWijs TV u het Opfrispakket of kunt u direct uw certificaat behalen door direct het online examen af te leggen.

Bestel hier de Pedagogische Component
------------------------------------------------------------------------------

Enkele reacties van gastouders die u voor gingen:

"Ik dacht dat ik het allemaal wel wist, omdat ik zelf al 2 kinderen heb opgevoed. Ik besef nu dat ik toch nog veel kan leren. Bijvoorbeeld de video's over jongens in de opvang, observatie en begeleiden van ontwikkeling vond ik goed voor mij".
Gastouder Jeanine B. (bijna 2 jaar gastouder)

"Het boek Pedagogisch Kader had ik al langer in de kast liggen, maar het lukte me niet om verder te komen dan de eerste bladzijden. Soms heb ik wel wat gebladerd. Het is makkelijk om via de video's aan de slag te gaan met het boek. Ik denk dat ik nu best een groot deel echt gelezen heb. Soms zoek ik nog wel wat op. Ik weet dan beter waar ik iets kan vinden om het even na te lezen".
Gastouder H.J. Binsbergen (gastouders sinds 2009)

"Ik wil even een compliment maken voor de makers van de pedagogische component. Jullie snappen echt waar het vak gastouder om draait en welke dingen een gastouder moet weten bij de start. Ik wou dat ik het had kunnen doen toen ik begon als gastouder.
Zo leuk om andere gastouders te horen vertellen hoe zij iets aanpakken en de beelden van de kinderen in de gastouderopvang te zien.

Ik ben trots op mijn vak en ik hoop dat iedereen de video's gaat kijken om te zien hoe mooi gastouderopvang is".
Gastouder Kirsten van B. (gastouder sinds 2003)

Wilt u ook een leuke reactie achterlaten, mail deze dan naar redactie@kngo.nl. Bedankt!