Onder de aandacht: gemak voor gastouderbureaus met RIEstart

Datum: 02-02-2021

Goed nieuws voor gastouderbureaus! Nu de werkdruk al hoog ligt kun je wel wat gemak en automatisering gebruiken. RIEstart is een handige tool om de risico-inventarisatie vanaf je smartphone of tablet te maken.

Met een druk op de knop maak je een nieuwe risico-inventarisatie aan die je via een app of de website invult terwijl je door het huis loopt. De vragenlijst van Riestart is goedgekeurd, maar je hebt ook de mogelijkheid om je eigen vragenlijst aan te maken.
Eenvoudig digitaal ondertekenen, een actieplan uitdraaien en uploaden in je administratiesysteem.

KNGO heeft onderzoek gedaan onder gastouderbureaus die reeds gebruik maken van deze tool. Er kwamen mooie reacties terug. Speciaal voor KNGO GOB-leden heeft RIEstart een mooie actie die geldig is tot 1 maart 2021.
Kijk hiervoor op de Online Kennisbank bij Acties en kortingen.

KINOP gastouderbureau:
“Het formulier is makkelijk in te vullen en als gastouderbureau heb je de vrijheid om zelf invulling te geven aan het formulier. Bij ieder risico kun je een opmerking plaatsen en eventuele acties komen vanzelf in een actieplan te staan. De gastouder ondertekend de RIE ter plaatse op jouw telefoon of laptop. Je hebt wel credits nodig (die gekocht moeten worden) om de RIE in Portabase te zetten. Dit gaat ook weer makkelijk door te synchroniseren via een website. Kortom, een gebruiksvriendelijke app en een aanrader voor ieder gastouderbureau.”

Gastouderbureau Bij de hand:
“RIEstart geeft ons de luxe om de vragenlijst direct op locatie in te vullen en te uploaden naar ons systeem. Dit scheelt veel tijd en typewerk. Verder kunnen we de vragenlijst aanpassen zodat het past bij onze werkwijze. RIEstart is makkelijk in gebruik, duidelijk en overzichtelijk.”

PUUR! Gastouderbureau:
“Ik werk graag met RIEstart. Via de app van RIEstart vul ik de RIE in. Dit kan offline bij de gastouder thuis. Je kunt makkelijk met je apparaat (telefoon of iPad) door het huis van de gastouder en alle ruimtes nagaan en gelijk afvinken. Dit werkt heel efficiënt. Op kantoor via de laptop, load ik de RIE op naar Portabase en is de RIE voor zowel de gastouder als het bureau inzichtelijk.”

Gastouderland:
“Wij werken sinds januari 2020 met RIEstart en vanaf dat moment is het voor ons veel gemakkelijker geworden.
RIEstart heeft een heldere en duidelijke lay-out wat maakt dat je er als gebruiker makkelijk mee kan werken. Je kan zelf eenvoudig vragen toevoegen wat heel belangrijk is. Het systeem is erg efficiënt, omdat je snel door alle punten heen gaat. Onze conclusie is dat het een erg prettig systeem is voor ons als gastouderbureau.”