Omdenken met Team KNGO in coronatijd

Datum: 03-03-2021

Gisteravond volgde het team van KNGO een online Masterclass van Berthold Gunster, grondlegger van het Omdenken met de passende titel: “Zoals verwacht loopt alles anders”.

Met alle problemen die nu op je afkomen, is Omdenken relevanter dan ooit. Omdenken kan in alle situaties voor je organisatie, maar ook voor je opvang of gastouderbureau veel betekenen.
Ga een probleem niet uit de weg, maar maak van een probleem een mogelijkheid. Succesvolle bedrijven zijn in staat om zichzelf in crisistijd te herontdekken “dankzij” de crisis in plaats van “ondanks” de crisis.

Mooie voorbeelden van Omdenken in crisis die gegeven werden:
1. Naar het museum met jonge kinderen is vaak een gedoe, ze mogen nergens aankomen, maar door hun natuurlijke drang om te ontdekken is dat een hele uitdaging. Musea die aan Omdenken doen hebben die uitdaging “omgedacht” naar musea waar kinderen juist moeten aanraken en uitproberen. Een groot succes!

2. Het illegaal downloaden van muziek was lange tijd een probleem voor de verdiensten van muziekbands. De band Iron Maiden zocht juist de plekken op waar ze veel illegaal gedownload werden en hield daar juist hun concerten. Een groot succes!

Het team van KNGO zit ook niet stil en op de achtergrond doen wij ook aan Omdenken. Daarom komen we voor KNGO-leden binnenkort met nieuwe verrassende faciliteiten en extra’s. Bedacht in crisistijd door Omdenken. Houd onze berichtgeving maar in de gaten!

Blijf (samen) vooral kijken naar wat er wél kan!