Nieuw van Augeo: Kinderopvangspecial

Kindermishandeling ‘Wat doe jij?’

In de Week tegen Kindermishandeling (18-22 november) verschijnt het magazine Wat doe jij?. Gemiddeld is 1 op de 30 kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Hoe zit dat bij jou in de groep? Heb je weleens het idee dat er iets ‘niet pluis’ is? Wat doe je dan? Het magazine Wat doe jij? gaat daar op in.

Dit is een tijdschrift waar pedagogisch medewerkers en gastouders écht iets aan hebben. Pakkend, praktisch en inzichtelijk brengt het tijdschrift kindermishandeling onder de aandacht. En dat is nodig. Jaarlijks zijn bijna 119.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Lees het magazine: www.augeo.nl/watdoejij

Tips en inspiratie
In het magazine vind je tips en informatie over dit gevoelige onderwerp. Een artikel over hoe je kunt praten met de ouders als je vermoedt dat er iets niet klopt. Een artikel van KNGO directeur Cynthia van Mulekom. Maar ook een interview met Charlie die het als kind heel moeilijk had. Kortom, dit moet je lezen. Want jij kunt die held zijn voor een kind!

Zo belangrijk
Emotionele kindermishandeling komt het meest voor. Denk dan aan een kind waar de ouders nooit mee knuffelen, of niet mee spelen. Dit kan grote invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Bij jonge kinderen groeit het brein razendsnel. Bij kinderen die mishandeld worden kunnen de hersenen zelfs kleiner worden. Dat geeft maar eens aan hoe belangrijk het is om te letten op signalen dat er iets ‘niet goed’ is. Wat doe jij? geeft tips over hoe je dat dan doet. En waar je op moet letten. En wat je moet doen als je denk dat er iets niet klopt.

Bekijk de online versie van dit magazine op www.augeo.nl/watdoejij

Wat doe jij? is een speciale uitgave van Augeo Foundation in samenwerking met ministerie van VWS en verschijnt in de Week tegen kindermishandeling (18 t/m 24 november 2019). Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken ze professionals, beleidsmakers en vrijwilligers om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Samen geven we kindermishandeling geen toekomst. www.augeo.nl

KNGO zal de Kinderopvangspecial tijdschriften vanaf februari 2020 fysiek uitdelen aan gastouderbureaus en gastouders op de KNGO kennismakingsdagen die door het hele land georganiseerd worden.