Nationale voorleesdagen 20-30 januari 2021

Datum: 14-01-2021

Doe mee met de Nationale Voorleesdagen 2021, want als je niet naar buiten kan, haal je de wereld toch binnen?

Zoveel binnen blijven. Dat is even wennen. Juist in moeilijke tijden verlangen we naar verbinding met de wereld om ons heen, naar troost, naar ontspanning. Juist dan maken boeken het verschil. Even ontsnappen aan de werkelijkheid, of je verdiepen in de achtergronden van de actualiteit – je doet het met een boek. Dit is dé tijd om lekker met elkaar op de bank te kruipen of samen in de tuin een boek te lezen en te praten over deze boeken op een leuke manier! Tussen 20 en 30 januari 2021 vinden de Nationale voorleesdagen weer plaats.

Prentenboek van het jaar 2021: Coco kan het!
Prentenboek van het jaar 2020: Moppereend

Dit jaar was er voor het eerst de mogelijkheid om een kinderopvang-pakket te bestellen. Helaas zijn alle pakketten al uitverkocht. Bij dit pakket kreeg je een registratiecode waarmee je toegang hebt tot leuke interactieve middelen die je helpen bij het interactief voorlezen.
Denk aan een lesblad met tips, een creatief werkblad, een knutselidee, een animatie en nog extra tips.

Speciaal voor leden van KNGO hebben we een eigen registratiecode op de Online Kennisbank geplaatst, zodat je na registratie bij De Nationale voorleesdagen toegang hebt tot dit prachtige materiaal.

Waardevol, want door interactief te werken met boeken en aansluitende activiteiten, zorg je voor meer verhaalbegrip én leesplezier.

Naar de Online Kennisbank dossier Bijblijven

Meer (openbare) inspiratie:
Download de lesbrieven en printbladen op de website van Nationale voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen starten met Het Nationale Voorleesontbijt op 20 januari.