Kinderopvang en basisscholen weer open

Datum: 01-02-2021

Het kabinet heeft het advies van het OMT opgevolgd en daarmee mogen vanaf maandag 8 februari de basisscholen en de kinderopvang weer open. “Uit onderzoeken blijkt dat kinderen toch veel minder bijdragen aan de verspreiding van het virus, dat geldt ook voor de Britse variant”, aldus minister Arie Slob in het AD.

Kinderen met klachten moeten thuisblijven. Wanneer een kind besmet blijkt zou de hele klas vijf dagen in quarantaine moeten. Aanvullende maatregelen om de risico’s te verkleinen. Onderwijsbonden zijn echter kritisch over de uitwerking.

De gastouderopvang was al open met (dringend) advies om alleen gebruik te maken van de gastouder wanneer 1 van de ouders een cruciaal beroep heeft. Vanaf 8 februari is de gastouderopvang weer, net als kinderdagopvang, open.
Buitenschoolse opvang (BSO in kinderopvanginstellingen) blijft nog even gesloten, omdat bij het openen van de BSO verschillende kinderen van verschillende scholen bij elkaar komen, hetgeen tot extra besmettingen zou leiden.

Dinsdag 2 februari 2021 is er opnieuw een persconferentie waar meer helderheid zou moeten komen op de exitstrategie van het kabinet.