In de spotlight: Het Handboek Natuurlijk Leiderschap van Lia van Loo

Datum: 11-05-2021

Trots op onze collega die de afgelopen tijd vol bezet is geweest met deze prachtige productie: het Handboek Natuurlijk Leiderschap.

We leven in een maatschappij waarin er een grote behoefte is aan nieuw leiderschap. Met het traditionele, hiërarchische leiderschap kom je er simpelweg niet. Met de 8 basisprincipes uit de natuur biedt het Handboek Natuurlijk Leiderschap dé bouwstenen voor nieuwe leiders die door hun leiderschap en voorbeeldfunctie het verschil willen maken. Met ruim 260 pagina`s en 100 natuurfoto`s een aanrader voor iedereen in een positie waarin leiderschap wordt verwacht.

Veel mensen rollen na hun studie ‘vanzelf’ in een leidinggevende functie. Zonder echte voorbereiding en kennis over hoe ze leiding willen geven en wat voor leider ze willen zijn. Daarnaast vragen werkdruk, stress en een snel veranderende maatschappij voortdurend om aanpassingen in jouw leidinggevende rol. Het is ‘learning on the job’, waarin je veel onbewuste keuzes maakt. Veel leidinggevenden worstelen vaak daarmee. Dit Handboek helpt je om daar uit te komen.

Acht basisprincipes uit de natuur geven jouw leiderschap een nieuwe impuls. Zij zorgen voor een andere blik op jezelf, de wereld en de mensen om je heen. Hierdoor kom je beter in balans met je omgeving. Je kunt zaken als werkdruk, tegenslag en chaos beter hanteren, waardoor je effectiever in je dagelijkse werk wordt.

Als natuurlijk leider word je dan succesvoller. Een verhoogd gevoel van vrijheid en geluk is je bonus.