Gastouderopleiding vanaf 1 september 2020 duurder

Datum: 31-08-2020

Vanaf 1 september 2020 wordt het tarief van de verkorte diplomaroute gastouder (ook wel de gastouderopleiding genoemd) van ROC Rivor Diplomaroute verhoogd.
“Onze inschrijvingen, met name gastouder inschrijvingen, zijn de laatste jaren fors teruggedrongen, zo zegt de coördinator van Diplomaroute. “Door Covid-19 hebben wij onze inschrijvingen nog verder zien afnemen waardoor we genoodzaakt zijn om onze tarieven te verhogen”.

De verhoging betreft een extra Examendeel van 250 euro voor schriftelijke en centrale examens.

Keuzedelen:
Vanaf 1 augustus 2020 tellen de keuzedelen mee onder de zak-slaagregeling van het diploma. Ook voor ingeschreven deelnemers is deze wijziging automatisch ingegaan. Dat wil zeggen dat iedere deelnemer voor zijn/haar keuzevak een examen moet behalen om te kunnen slagen.

Wil je als gastouder ingeschreven worden in het Landelijk Register Kinderopvang, dan moet je voldoen aan de diploma eisen voor het vak van de gastouder. Onder andere een diploma Helpende Zorg en Welzijn is certificerend om je als gastouder te laten erkennen. ROC Rivor Diplomaroute voorziet al meerdere jaren in de verkorte diplomaroute gastouder om deelnemers met aantoonbare ervaring in het opvangen van andermans kinderen te certificeren met een passend diploma.

Meer informatie over de nieuwe prijzen is te vinden op de website van KNGO