Diplomaroute gastouder wordt duurder per 1 oktober 2021

Datum: 28-09-2021

ROC Rivor is momenteel een van de weinige opleiders om gastouders met praktische werkervaring via een diplomaroute over het juiste diploma te laten beschikken om gastouder te worden. Zij hebben de volgende prijsverhoging aangekondigd:

Bericht van ROC Rivor Diplomaroute:
Wij willen kwaliteit blijven bieden en in de toekomst meer deelnemers blij maken met een MBO diploma. Door de voor ons ook gestegen kosten, hebben wij onze prijzen voor de verschillende Diplomaroutes moeten verhogen. Op deze manier kunnen wij de huidige kwaliteit, ondersteuning en terugkoppeling die deelnemers van ons krijgen behouden. Hieronder kunt u de nieuwe tarieven vinden die vanaf 01-10-2021 ingaan.

Helpende Zorg & Welzijn -> Gastouder:

  • Termijn 1: 300.- inschrijving + telefonische intake
  • Termijn 2: 350.- schriftelijke en centrale examens
  • Termijn 3: 725.- praktijkexamen en keuzedeel examens

Totaal: 1375.-

KNGO vind het belangrijk dat nieuwe gastouders op de juiste manier de sector in komen, dus inclusief een goede basis aan pedagogische kennis. ROC Rivor Diplomaroute mag geen lesmateriaal verschaffen, vandaar dat dit nog niet  inbegrepen is. Aanmelding van een nieuwe gastouder bij KNGO of KinderWijs TV is uitsluitend inclusief de Pedagogische Component a 89,95. Met het online lesprogramma Pedagogische Component beschikt de gastouder over het digitale boek Pedagogisch kader gastouderopvang + 32 video’s over de doelen en uitdagingen rond het werken als gastouder. Ieder hoofdstuk bevat een praktijkopdracht en toetsvragen om de gastouder voor te bereiden op de theoretische toets.

Aanmelden van een nieuwe gastouder voor de Diplomaroute + Pedagogische Component