De Week van de Motoriek

Datum: 29-10-2021

De Week van de Motoriek komt eraan! De Week van de Motoriek vindt plaats van 1 t/m 5 november 2021 onder het thema ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’. We nodigen gastouders uit die zich inzetten voor een vaardige generatie om de gratis webinar(s) te volgen.

Op 2 november (14-15 uur) vindt het webinar ‘Mozaïek van inspirerende initiatieven voor 0-4 jarigen’ plaats. Een interessant webinar voor gastouders! Verschillende inspirerende initiatieven pakken tijdens dit webinar het podium. Wat je kunt verwachten is dan ook volop kennis en ervaringen waar je echt wat aan hebt, zodat je nog meer geïnspireerd bent om met bewegen van de allerjongsten binnen de gastouderopvang aan de slag te gaan. Zo deelt VeiligheidNL inspiratie voor risicovol spelen. De meerwaarde van risicovol spelen en suggesties om risicovol spelen succesvol toe te passen in de kinderopvang komen aan bod. Maar ook de laatste stand van zaken van het beweegadvies van 0-4 jarigen (want er is op dit moment nog geen Nederlandse beweegrichtlijn) wordt gedeeld en thema’s als ouders betrekken en buitenspelen komen aan bod.

Het webinar ‘Mozaïek van inspirerende initiatieven voor 0-4 jarigen’ vindt plaats op 2 november van 14- 15 uur. Komt dit moment niet uit, dan is terugkijken ook mogelijk. Het is hiervoor wel belangrijk dat je je inschrijft. Inschrijven kan via de website van Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Er zijn ook andere webinars tijdens de Week van de Motoriek interessant. Denk aan:

  • Kleuters in beweging (3 november)
  • Ouders betrekken: “Ze willen toch niet..” (1 november)
  • Buitenspelen: belang, belemmeringen en oplossingen (2 november)

Inschrijven kan via de website: website van Kenniscentrum Sport & Bewegen.