De Week tegen de Kindermishandeling

Datum: 15-11-2021

De Week tegen de Kindermishandeling : 15 t/m 21 november 2021 

Elk jaar vindt in November in Nederland de Week tegen de Kindermishandeling plaats. De reden hiervoor is dat er nog steeds kindermishandeling plaatsvindt, helaas is het een ingewikkeld en hardnekkig probleem. We moeten met zijn allen ons best doen om hier iets aan te doen, want elk kind dat slachtoffer is van geweld is er één te veel. In de week tegen kindermishandeling vertellen, professionals, ouders en kinderen hun verhaal over kindermishandeling. Zodat we hier lering uit kunnen trekken.

Het thema van dit jaar is dan ook; “….. dichterbij dan je denkt”.

Hiermee willen we laten zien dat kindermishandeling niet alleen een ‘ver van je bed-show’ is, maar ook in jouw omgeving voorkomt. Helaas zul je hier als gastouder waarschijnlijk ook een keer mee te maken krijgen. 

Niet alleen kindermishandeling is dichterbij dan je denkt. Ook de hulp is dichterbij dan je denkt, alleen wordt die niet altijd gevonden. Dit thema wil je laten zien dat professionals en organisaties klaar staan voor de slachtoffers van kindermishandeling. Wij als gastouders kunnen de slachtoffers helpen om deze professionele hulp ook daadwerkelijk te vinden. 

Tijdens de week tegen kindermishandeling worden allerlei activiteiten ontplooit om aandacht voor dit thema te vragen. Ga naar de website van de Week tegen Kindermishandeling om de verschillende activiteiten te vinden. Denk hierbij een webinar over samenwerken tussen wijkteams, een online themadag over de nasleep van huiselijk geweld of een webinar over de nasleep van kindermishandeling.