Coronavirus: aanwijzing RIVM Noord-Brabant

Datum: 09-03-2020

Het RIVM heeft op 08-03-2020 om 20:08 uur een nieuwsbericht gedeeld over het coronavirus. Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. De KNGO kennismakingsdag in Tilburg op 10-03-2020 is daarom ook uit voorzorg afgelast. Meer informatie hierover is te vinden op de speciale pagina over de KNGO kennismakingsdagen.

Lees hieronder het volledige bericht van het RIVM.

“Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis.
Voor een kinderopvanglocatie kan dit betekenen dat er minder kinderen en minder medewerkers aanwezig zullen zijn. Daarover is overleg geweest met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Gedurende de tijd dat de maatregel van het RIVM voor Noord-Brabant van kracht is, zal de toezichthouder in dat gebied rekening houden met de situatie. Bij een eventuele overschrijding van de BKR, groepsgrootte, bij gebrek aan vaste gezichten en bij samenvoeging van groepen door overmacht, zal de toezichthouder een oordeel vellen of sprake is van een overtreding en daarbij meewegen dat de veiligheid en het belang van kinderen niet evident mag worden geschaad.

Deze maatregel is getroffen om te voorkomen dat er door sluiting van kinderopvanglocaties – i.v.m personeelstekort als gevolg van de tijdelijke maatregel van het RIVM – (extra) personele krapte in andere sectoren ontstaat.”

Bron: RIVM