Challenge: versterk je pedagogische basisdoelen met KNGO!

Het is gelukt! Jij hebt je aangemeld voor de KNGO Challenge: versterk je pedagogische basisdoelen! 

Selectie voor niet-leden

Ga direct aan de slag met het opdoen van kennis! Ben je geen lid van KNGO? Goed dat je hier bent, want je krijgt toegang tot het eerste hoofdstuk met waardevolle informatie over De basis voor dit ‘ Pedagogisch kader gastouderopvang’.

Link > Hoofdstuk 1: De basis voor dit ‘ Pedagogisch kader gastouderopvang’.

Meer op de Online Kennisbank voor KNGO leden

Ben je lid van KNGO? Ga dan elke maand naar de Online Kennisbank om aan de slag te gaan met jouw pedagogische basisdoelen. Op elke eerste dag van de maand wordt hier een nieuw hoofdstuk gepubliceerd. Ook staan er kortingscodes voor je klaar die je kunt gebruiken om nog meer kennis op te doen!

Link > Hoofdstuk 2 t/m 12 op de Online Kennisbank exclusief voor KNGO leden.

Wil je ook graag toegang krijgen tot alle hoofdstukken? Vind jij het belangrijk om als professional goed voorbereid te zijn op de nieuwe maatregelen? Word lid van KNGO, krijg toegang tot de Online Kennisbank en profiteer direct van alle voordelen! Ga voor meer informatie en om je aan te melden direct naar deze pagina.

Veelgestelde vragen over de challenge

Moet ik lid zijn van KNGO om mee te doen aan de challenge?
Wanneer je je als niet-lid van KNGO aanmeldt voor de challenge kun je alvast 1 hoofdstuk inzien van de challenge. Daarin vind je het digitale hoofdstuk van het boek Pedagogisch Kader Gastouderopvang, aangevuld met video’s, vragen en praktijkopdracht. De insteek van de challenge is dat er iedere maand een nieuw hoofdstuk online gaat die je als KNGO-lid op de Online Kennisbank kunt doornemen.
Voor niet-leden is er ook openbaar materiaal binnen het thema Werken aan de vier pedagogische basisdoelen, maar als KNGO-lid heb je toegang tot veel meer content.

Moet ik het boek Pedagogisch Kader Gastouderopvang aanschaffen?
Het boek is slechts een tip, maar geen noodzaak, want je krijgt de hoofdstukken van het boek digitaal aangeboden. Echter is het boek de moeite waard om in de kast te hebben als naslagwerk.

Krijg ik een certificaat voor de challenge?
Er is geen certificaat aan het einde van de challenge beschikbaar, het is een service voor KNGO-leden en gaat om de inhoud en de kennis opdoen en de koppeling maken naar je eigen opvang.

Is het thema van KNGO over de Vier pedagogische basisdoelen onderdeel van de challenge?
KNGO werkt thematisch met haar leden en heeft voor het jaar 2024 gekozen om ieder kwartaal 1 van de vier pedagogische basisdoelen centraal te stellen. Beide onderdelen staan dicht bij elkaar dus vormen elkaars aanvulling.

Hoe kan ik toch een certificaat behalen?
Optie 1a:
Je kunt ervoor kiezen om het uiteindelijke Eindexamen Pedagogische Component voor professionele opvoeders te behalen, doe dit aan of tegen het einde van het jaar wanneer je alle hoofdstukken hebt doorlopen. Het Eindexamen is een online toets van 30 pedagogische vragen. Je ontvangt na succesvol behalen je certificaat Pedagogische Component voor professionele opvoeder per post en een raamsticker die je zolang je lid bent van KNGO ieder jaar ontvangt met een nieuw jaartal erop.
Optie 1b:
Je hebt de mogelijkheid om de leermodule Werken met de vier pedagogische basisdoelen aan te schaffen (89,95 met verlengde toegang tot 31-12-2024) en ieder kwartaal 1 hoofdstuk extra onder de loep te nemen samen met het kwartaalthema van KNGO. Voor het succesvol afronden van deze leermodule ontvang je een certificaat.

Voldoe ik na deze scholingen aan de nieuwe kwaliteitseisen?
Deze scholingen staan los van de eisen in de kwaliteitsverbetering gastouderopvang, want die zijn nog niet helder en definitief.
Door de scholingen word je als professional bewuster van je handelen en alle prachtige tools die jij al hebt in je opvang om kwaliteit mee te maken. Ieder kwartaal deelt KNGO een nieuw formulier
waar je het hele kwartaal kunt noteren hoe jij invulling geeft aan een pedagogisch basisdoel in jouw opvang. Deze vier pagina’s vormen de basis voor jouw pedagogisch werkplan.
Het pedagogisch werkplan is een verplicht onderdeel in de nieuwe kwaliteitseisen.