Steunmaatregelen voor ondernemers in Corona-crisis

Datum: 11-12-2020

Gelukkig is de sector kinderopvang tijdens de eerste grote lockdown in maart en april financieel gesteund door de overheid door het doorbetalen van 100% van de maximum uurprijs voor de kinderopvangtoeslag. Een grote financiele klap in de sector gastouderopvang is dus uitgebleven.

De nog steeds aanhoudende Corona-crisis heeft inmiddels toch financiele gevolgen. Ouders die hun baan kwijtraken, veel meer thuis moeten gaan werken, de zorg op zich moeten nemen voor zieke ouders. Al deze redenen hebben tot gevolg dat het aantal kinderen dat gebruik maakt van kinderopvang is gedaald. Er is wel verschil per regio op te merken. Waar sommige regio’s in Nederland nergens last van hebben, hebben sommige regio’s te maken met een flinke daling.

Een daling in het aantal opvangkinderen kan aanhoudende gevolgen hebben op de jaaromzet. Dit alles heeft direct te maken met de Corona-crisis en daar heeft de overheid speciale steunmaatregelen voor die voor alle sectoren, ondernemers als ook voor ZZP-ers gelden.

Alle regelingen zijn HIER te vinden.

TIP:
De Coronacalculator
De Coronacalculator van VNO-NCW en MKB-Nederland is een handige tool on te berekenen of je als ondernemer in aanmerking komt voor een regeling.

Alle actualiteiten rondom overige steunmaatregelen zijn te vinden op de Online kennisbank voor leden van KNGO, Dossier Branche.