Persconferentie 19 mei 2020

Datum: 20-05-2020

Op 19 mei om 19:00 gaven premier Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie met de nieuwe maatregelen rond mogelijke versoepelingen in verband met het Corona-virus.

Voor het basisonderwijs en de kinderopvang was de belangrijkste boodschap dat vanaf 8 juni 2020 de basisscholen en ook de buitenschoolse opvang, die momenteel nog maar voor 50% open zijn, weer helemaal geopend.
Daarmee stopt op 8 juni 2020 ook de compensatieregeling voor ouders voor de kinderopvangtoeslag.

Premier Rutte richtte zich ook nog even tot de kinderen en jongeren in onze samenleving. Hij roept op om over oplossingen en maatregelen te praten. Hij roept daarbij volwassenen op om in gesprek te gaan met kinderen hierover. Een mooie taak voor professionals in de kinderopvang om open gesprekken te voeren met de kinderen. Samen brainstormen, mindmaps maken over het Corona-virus alles wat daarmee te maken heeft. Verbanden leggen, oorzaak/gevolg bespreken.

Vanaf 1 juni kunnen alle mensen die klachten hebben getest worden. Er komt een landelijk meldpunt voor testen.

De nieuwe update van twee documenten vindt u hieronder en op de online Kennisbank voor leden van KNGO staan weer enkele nieuwe FAQ, bijvoorbeeld over zwangere gastouders en vervoer van kinderen.
– Werkwijze toezicht kinderopvang Corona-periode
– Protocol Kinderopvang update 15 mei