Nationale Voorleesdagen 2019

Een huis voor Harry van Leo Immers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 23 januari 2019 landelijk worden gestart met het Nationaal Voorleesontbijt. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2019, die de Prentenboek TopTien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019, die worden gehouden tot zaterdag 2 februari 2019, krijgen deze tien boeken extra aandacht. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 4,95 inclusief app. Bekijk de mini-editie.

Prentenboek TopTien 2019

Uit het overstelpende aanbod van prentenboeken, maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien 2019. Het belangrijkste criterium is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Nationaal Voorleesontbijt 2019

Het Nationale Voorleesontbijt 2019 vindt plaats op woensdag 23 januari 2018. Die dag lezen weer talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren.