Meldcode kindermishandeling

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn een hardnekkig probleem dat niet altijd zichtbaar is. In Nederland zijn naar schatting jaarlijks 119.000 kinderen slachtoffer. Kinderopvang is een belangrijke vindplek, waarbij zorgen voor veiligheid en de juiste hulp het verschil maakt in een kinderleven.

De Meldcode helpt professionals in de kinderopvang bij hoe ze kunnen handelen bij vermoedens van kindermishandeling. BOinK heeft eerder een brochure uitgebracht over de Meldcode en komt binnenkort met een vervolgbrochure. Deze brochure gaat dieper in op hoe je de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling gebruikt in de praktijk.

Aan de hand van 5 stappen bepalen professionals of ze een melding moeten doen bij Veilig Thuis en of er voldoende hulp kan worden ingezet.

Meldcode module A
KNGO heeft voor haar leden de leermodule Update Meldcode Kindermishandeling, module A, gratis ter beschikking gesteld. Niet-leden kunnen de module volgen voor € 15,-.

Meldcode module B
Binnenkort wordt de leermodule Update Meldcode Kindermishandeling, module B, gelanceerd. Hierin zullen praktijksituaties over het (samen)werken met een afwegingskader te vinden zijn om gastouders extra te trainen op het signaleren, objectief vastleggen en overleggen.
Wil je op de hoogte gehouden worden over module B? Stuur dan even een bericht naar de redactie van KNGO.

Meldcode abonnement
Met behulp van het speciale Meldcode abonnement kunnen gastouderbureaus ALLE aangesloten gastouders blijvend bijscholen op het gebied van werken met de Meldcode. Zowel Module A als Module B zijn bij dit abonnement inbegrepen.
Klik hier om het volledige aanbod te bekijken in de webshop