Leren over Beter Ondernemerschap

Eén van de doelen van KNGO voor de sector gastouderopvang is professionalisering op het gebied van Beter Ondernemerschap. Dat is ook logisch, want wanneer een gastouder als ondernemer het vak uitoefent en gebruik mag maken van de ondernemersaftrekposten. De gastouder houdt zo meer geld over om te investeren in duurzame materialen, bijscholing of een vangnet bij ziekte.

Er is een duidelijke behoefte en belang naar voren gekomen om meer en betere informatie te verspreiden over goed ondernemerschap. Daarnaast is er behoefte om de kennis en kunde van bemiddelingsmedewerkers op financieel vlak te vergroten, zodat zij hun gastouders daar goede betrouwbare voorlichting over kunnen geven.

Voorlichtingsbijeenkomst voor gastouders bij het gastouderbureau:
Titel: "Professionalisering door beter ondernemerschap" door Henk Gardien van Fagon.
Tijd: een doordeweekse avond van 19.30-21.30 uur.
Kosten: de bijeenkomst is € 50,- + de reiskostenvergoeding.
Henk Gardien reist door het land om tijdens een voorlichtingsavond aan gastouders uit te leggen wat het belang en financiele voordeel is van goed ondernemerschap.
Gastouderbureaus kunnen contact opnemen met Henk Gardien van Fagon om een datum te prikken.

Voorbereid zijn op goed ondernemerschap door e-learning:
Ben je zelfstandig gastouder en wil je ten alle tijden het ondernemerschap goed kunnen aantonen? Zorg er dan voor dat je over de juiste kennis beschikt.
Wil je meer leren over het zelfstandig ondernemerschap voor jou als professionele gastouder?
Bekijk hier de leerdoelen.
Doorloop dan de e-learning module De financien van een ondernemende gastouder en behaal je certificaat.
De module is geschreven door Henk Gardien (Fagon) en Cynthia van Mulekom (KNGO).
Deze module is geschikt voor zowel gastouders als bemiddelingsmedewerkers van het GOB.

Online Kennisbank:
Op de online Kennisbank voor leden van KNGO vind je artikelen, hulpmiddelen, veelgestelde vragen en tips en advies van Henk Gardien van Fagon om jezelf in te lezen over Beter Ondernemerschap in de gastouderopvang.
Ben je professioneel gastouder en nog geen lid van KNGO? Dan wordt het hoog tijd om je aan te sluiten bij de grootste community in de gastouderopvang.
Meer informatie over lid worden van KNGO