Hulp bij nieuwe Privacywetgeving (AVG) in gastouderopvang

Afbeeldingsresultaat voor lid van kngoPer 25 mei 2018 is de nieuwe Privacywetgeving (AVG) van kracht. AVG betekent: Algemene Verordening Gegevensbescherming.
De AVG is de vervanging van de voorgaande Wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB). Het verschil tussen de oude en de nieuwe situatie is: De WBP werkt achteraf. Indien er iets mis is gegaan rondom persoonsgegevens, dan kun je terugvallen op de WBP.  De AVG werkt vooraf. Je moet kunnen bewijzen dat je het goed geregeld hebt rondom het beheer en verwerken van persoonsgegevens.
In de gastouderopvang wordt ook met persoonsgegevens gewerkt. Het gaat er hierbij om persoonsgegevens van derden, dus wanneer je gegevens van een ander verwerkt.
KNGO is druk bezig met het goed kunnen informeren van haar leden op welke manier ze hiermee om moeten gaan. Op 19 april was er nog een Panelgesprek geheel gewijd aan dit onderwerp. 25 leden (gastouderbureauhouders en bemiddelingsmedewerkers) kwamen bijeen om hierover te praten. 
Er is o.a. een infographic gemaakt en een Whitepaper in samenwerking met Marc van Rosmalen van Rik Law en er volgen nog enkele formats.
Deze zullen spoedig op de online inlogomgeving voor leden van KNGO verschijnen en aangekondigd worden met een themanieuwsbrief.

Bent u professional in gastouderopvang?
Blijf goed op de hoogte en wordt vandaag noglid van KNGO!
Gastouders
Gastouderbureaus