App meldcode kindermishandeling al 6.200 keer gedownload

Sinds de lancering, is de app van de meldcode kindermishandeling voor kinderopvang al meer dan 6.200 keer gedownload. Dat is boven verwachting en uiteraard heel goed nieuws, maar het doel is nog niet bereikt. Pedagogisch medewerkers en gastouders zijn verplicht met de meldcode te werken als zij vermoeden dat er sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling. Sinds 1 januari jl. is de vernieuwde meldcode met afwegingskader van kracht. Het afwegingskader helpt medewerkers bij de beslissing om wel of niet te melden bij Veilig Thuis. Het afwegingskader is ook in de app opgenomen.

De app is door het hele land gedownload door (medewerkers van) kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. De ‘pagina’s’ uit de app zijn in totaal al ruim 55.700 keer bekeken. De drie meest populaire pagina’s zijn de pagina met het overzicht van het stappenplan huiselijk geweld, de pagina van de noodsituatie en de pagina met het overzicht van het stappenplan bij een vermoeden van misbruik door een medewerker. Ook de optie voor het downloaden van het protocol ‘kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’ voor de kinderopvang is favoriet.

Downloaden
De gratis app Meldcode nog niet gedownload? Doe dat nu uit de App Store of Play Store. De app is herkenbaar aan het rode logo met blauwe M.

Over de app
De app ‘meldcode kindermishandeling’ is speciaal voor beroepskrachten uit de kinderopvang beschikbaar. De app is een digitale vertaling van het protocol ‘kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’ voor de kinderopvang van juni 2018. In de app is ook het nieuwe afwegingskader opgenomen.

E-learing
KNGO ontwikkelde E-learning update Meldcode Kindermishandeling specifiek voor gastouders. Lees hier meer over de e-learning.