KNGO FR!S e-brochure gastouderopvang

Plannen met de VAR-verklaring voor ZZP-ers

Bent u ZZP-Gastouder?

Als u ZZP-Gastouder bent komen er binnenkort veranderingen die mogelijk voor u van toepassing zijn. Momenteel ligt er in de tweede kamer een wetsvoorstel om de wet- en regelgeving rondom de VAR te veranderen. Hieronder de hoofdpunten uit dit wetsvoorstel:

Beschikking geen Loonheffing (BGL)

Wanneer de nieuwe regelgeving daadwerkelijk ingaat (naar verwachting rond juni 2015) vraagt u geen VAR meer aan. In plaats daarvan vraagt u digitaal een BGL aan. Hierin staat dat uw opdrachtgever geen loonheffingen hoeft in te houden en te betalen over uw inkomsten.  Om deze aan te vragen moet er online een webmodule doorlopen worden met veel vragen.

Wanneer een BGL aanvragen?

Het gebruik van een BGL is niet verplicht, opdrachtgevers kunnen er wel om vragen. Opdrachtgevers zijn vrij om zonder een beschikking een opdracht te geven. De opdrachtgever moet dan zelf beoordelen of hij loonheffingen moet inhouden en betalen.

Wanneer u voor meerdere opdrachtgevers hetzelfde werk doet onder dezelfde voorwaarden en omstandigheden kunt u voor deze opdrachten dezelfde beschikking. Wanneer de voorwaarden, omstandigheden of werkzaamheden veranderen vraagt u een nieuwe BGL aan. Deze is maximaal Ă©Ă©n kalenderjaar geldig.

Verzekeringen

Als u een BGL gebruikt en er is aan de eisen voldaan, bent u niet verzekert voor de werknemersverzekering. U kunt dus geen beroep doen op uitkeringen op grond van de werknemersverzekeringen (WW, ZW en WIA).

Lees hier meer over dit wetsvoorstel inhoud

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Naam*

E-mailadres*

Telefoon

Onderwerp

Bericht*

Type de volgende code over: captcha

Voorwaarden

Op 20 augustus 2012 zal KNGO bekend maken of de erkende bijscholing voor bemiddelingsmedewerkers daadwerkelijk van start gaat. Indien dit het geval is zal ik mij binnen de gestelde termijn definitief inschrijven en de overige cursuskosten voldoen.

Indien ik besluit om mij niet definitief in te schrijven ontvang ik de bijdrage voor inschrijving van € 150,- niet retour. Indien de erkende bijscholing van KNGO niet van start gaat, ontvangt u de bijdrage voor inschrijving van € 150,- retour op uw bankrekeningnummer.

1440799705