Hoe moeilijk kan controle zijn met 13 miljoen extra!

Minister Kamp heeft vandaag een eerste overzicht naar de Tweede Kamer gestuurd waarin staat dat 41 gemeenten hun taken op het gebied van handhaving en toezicht nog onvoldoende uitvoeren. Gelukkig hebben 173 gemeenten dit wel op orde. Met de gemeenten die hun zaken nog niet op orde hebben zijn inmiddels afspraken over verbetering gemaakt.

Bij deze 41 gemeenten is het niet jaarlijks controleren van de kinderopvanglocaties en het niet nemen van stappen indien iets onvoldoende is door gemeenten. Niet alle gemeenten staan in het overzicht. Voorlopig 214, van de 418 gemeenten zijn hierin opgenomen. Het is de bedoeling dat alle gemeenten eind 2012 een onderzoek hebben gehad.

Het voorlopig overzicht vind je hier. (http://www.onderwijsinspectie.nl/actueel/nieuwsberichten/41+gemeenten+ga...)

Kamp vindt het belangrijk dat gemeenten de ondernemers in de kinderopvang goed controleren. De gemeenten krijgen daarom vanaf 2012 jaarlijks structureel €13 miljoen extra om de controle en handhaving wel goed te doen.